Гарбузова каша з рисом, рецепти каш з гарбуза
Гарбузова каша з рисом — дуже смачне блюдо, яке підійде як для дорослого, так і для дитячого харчування. Відмінні рецепти гарбузової каші з рисом від сайту Кулінарія.
Гарбузова каша з рисом рецепт перший
Отже, продукти, які вам знадобляться для приготування гарбузової каші з молоком і рисом:
- 500-600 грам гарбуза, вже почищеним,
- приблизно склянку молока,
- 7 столових ложок рису,
- масло вершкове,
- цукор і сіль — за смаком.
Як приготувати кашу гарбузову з молоком і рисом:
Потрібно гарбуз акуратно помити, прибрати шкірку і насіння. Потім очищені шматки гарбуза потрібно порізати на кубики, покласти в каструльку і залити водою.
Води треба взяти в два рази більше, ніж гарбуза. Потім каструлю треба прикрити кришкою і варити на маленькому вогні, поки гарбуз повністю не приготується.
З атем потрібно на гарбуз покласти вже помитий рис. Після цього вогонь можна зробити трохи більше і варити страву, поки рис повністю не приготується. Як тільки рис розвариться, а вода в каструлі впоратися так, що буде лише трохи прикривати кашу, то в каструлю доливають молоко, додають трохи солі і цукру.
Гарбузову кашу можна зробити настільки солодкою, наскільки ви це любите.
Після цього кашу потрібно варити, поки не закипить молоко. Після цього вогонь роблять менше, варять протягом 5 хвилин, весь час перемішуючи кашу ложкою. За цей час рис повинен повністю розваритися.
Головне, щоб ваша каша не пригоріла, тому не забувайте її заважати. Потім в тарілочку каші потрібно покласти невеликий шматочок масла вершкового.
Каша гарбузова з рисом — рецепт другої
Якщо ви зробите кашу з сорту «Стофунтовая» гарбуза, візьмете пряжене молоко і рис сорту «жасмин», то у вас вийде надзвичайно смачний гарячий десерт, але аж ніяк не звичайне блюдо. Таку гарбузову кашу з рисом смачно їсти з маслом вершковим і невеликою кількістю цукру.
Інгредієнти:
- гарбуз — 800 грам,
- 4,5 склянки молока,
- 1,5 склянки рису,
- вершкове масло — 100 грам,
- сіль і цукор за смаком,
- збиті вершки для подачі.
Рецепт приготування:
Для того, щоб зробити смачну кашу з гарбуза з рисом. нам потрібно підготувати спочатку гарбуз. Її чистять і миють, ріжуть невеликими шматочками.
Після цього потрібно скласти гарбуз в каструлю, залити молоком — 1,5 склянки. Потім гарбуз повинна розварюватися на маленькому вогні до готовності. Після цього гарбуз потрібно покласти на сито, протерти, як тільки охолоне.
Потім потрібно промити рис. Потім залити рис потрібно залити трьома склянками молока і зварити смачну розсипчасту кашу. Як тільки каша звариться, потрібно перемішати її з гарбузом.
Потім в кашу потрібно покласти масло вершкове ми поставити ненадовго в гарненько прогріту духовку, щоб каша злегка зарум’янилася.
До каші з гарбуза з рисом потрібно подати холодне молоко або збиті вершки.
Гарбузова каша з рисом і з медом
Інгредієнти для гарбузової каші з рисом і медом:
- гарбуз — 300 г.
- рис — 1 ст.
- мед — 1 ст.л.
- яйце — 1 шт,
- сіль — (на кінчику ножа),
Приготування гарбузової каші з рисом і медом:
Будь гарбузова каша готується на основі тушкованою гарбуза, тому спочатку нам потрібно стушкувати цей овоч. Для цього моєму гарбуз, ножем знімаємо з неї шкуру і нарізаємо м’якоть на шматочки приблизно по 2-3 см. Потім викладаємо шматки гарбуза з невелику каструлю, заливаємо водою (можна заливати не повністю), ставимо на вогонь і тушкуємо до м’якого стану.
Беремо ще одну каструлю, насипаємо в неї склянку рису, заливаємо трьома склянками води. Ставимо на вогонь і варимо рис, час від часу помішуючи, щоб каша не приставала до дна каструлі. Якщо гарбуз вже приготувалася (ніж проколює її дуже легко), викладаємо її в глибоку тарілку і розминаємо товкачем.
Виходить гарбузове пюре.
Поки вариться рис для гарбузової каші. не забуваємо посолити його. Однак наша каша повинна бути солодкою, тому солі кладемо зовсім небагато — на кінчику ножа. Якщо рисова каша вже готова, що не знімаємо її з вогню: тримаємо до кінця приготування всього блюда.
До готової рисової каші додаємо гарбузове пюре і гарненько перемішуємо.
Потім в глибоку тарілку розбиваємо яйце і збиваємо його виделкою.
Збите яйце виливаємо в каструлю з рисом і гарбузом і теж ретельно перемішуємо.
Останній крок приготування гарбузової каші з рисом — додавання меду. Кладемо в каструлю ложку меду, перемішуємо кашу і подаємо на стіл. Тепер наша страва буде дуже солодким!
Гарбузова каша з рисом і медом готова! Приємного вам апетиту!
Залишити відповідь