Святкові рецепти на Великдень

Святкові рецепти на Великдень

Святкові рецепти на Великдень

Почнемо з пасхальною кошики, яку ви збираєте в церкву. Що покласти в кошик на Пасху? У кожному регіоні свої правила. Зазвичай кладуть паску, яйця, воду, шматочок запеченого м’яса і хрону. Це основа сніданку на Великдень і будь-якого великоднього столу. У кошику так само зручно принести з собою запалену свічку з церкви.

Для цього продають спеціальні лампадки-свічники. А можна пристосувати звичайну пластикову пляшку. Головне захистити свічку від дощу і вітру, що не рідко супроводжують великодній ранок.

Корзинку прикривають вишитими рушниками з символікою Пасхи.

Без паски не обійдеться жодне меню на Великдень. Хоча у мене кілька рецептів пасок і щороку я обов’язково пробую новий рецепт, все таки цей рецепт паски я рекомендую обов’язково спробувати. Торік перед Великоднем я кілька днів консультувала друзів, знайомих, читачів блогу про нюанси цього рецепта. Хоча насправді рецепт досить простий у приготуванні.

Цього року я приготувала шафран для паски, доповнити букет аромату і смаку.

Другий обов’язковий атрибут крашанки. Рецепт приготування простий зваріть яйця і включіть фантазію. Тим більше магазини пропонують безліч різних наборів для прикрашання великодніх яєць.

А що б вашої фантазії було легше працювати, я пропоную почитати про те як фарбувати великодні яйця і про те, як зробити великодні яйця своїми руками.

Сирна паска такий же обов’язковий атрибут великоднього меню, як паску і яйця. Вона символізує радість і веселощі, Краю доброго й широкого, де тече молоко і мед. Обов’язково приготуйте її, навіть якщо у вас немає спеціальної форми.

Я пропоную так само приготувати шоколадний соус до сирної паски. які оттенит її смак і перетворить її у вишукані десерт.

Обов’язково на Великдень я готую буженину. Смачна, соковита буженина, з шикарним ароматом чудово підходить для Пасхального столу. Шматочок ми несемо в великодньому кошику освятити в церкву.

Приготуйте домашню ковбасу, запечіть рибу або курку.

А ось так красиво можна запекти в духовці звичайні котлети, перетворивши їх на тематичне пасхальне блюдо. Такі великодні гнізда прикрасять ваш стіл і сподобаються діткам. А головне, вони дуже прості у приготуванні і не зажадають у вас багато часу.

Цей італійський великодній хліб я перший раз пекла в минулому році. І обов’язково спечу в цьому. Просто неймовірно смачно. Не дарма весь світ так любить італійську кухню. Італійський пасхальний хліб має форму вінка Ісуса, а так само печеться з овечим сиром, адже ягня — це один символів Великодня.

І, звичайно, обов’язково приділіть час прикрасі великоднього столу. Приємні дрібниці створять настрій. Використовуйте підручний матеріал і символіку Пасхи, підключіть до прикраси столу дітей, купіть свежестрезанние весняні квіти і і перетворите ваш стіл в шедевр.

Можливо вам це здасться надмірністю, але попросивши сім’ю хоч один раз підключитися до цього процесу і проявити фантазію, ви здивуєтеся, коли наступного року вони самі почнуть придумувати всілякі милі дрібниці.

Що ще можна приготувати на Великдень

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!