Салат з мідій

Салат з мідій

Салат з мідій

Морепродукти — справжній скарб для нашого організму. Вони є джерелами необхідних нам мікроелементів. Регулярно вживаючи морепродукти в їжу, ви можете бути спокійними за свій емоційний стан, так як в них міститься йод — регулятор нормальної роботи щитовидної залози.

До того ж, морепродукти допомагають людині впорається зі стресом.

Величезним плюсом морської їжі є те, що її можна вживати без побоювання отримати зайві сантиметри на талії. Навпаки, вона навіть може допомогти в схудненні. Адже всі ці креветки, мідії, устриці — дуже поживні і містять багато білків.

А жирів в них по мінімуму. Так що, ми просто зобов’язані готувати такі страви для себе і своєї сім’ї.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом простого, але від цього не менш смачного, салату з мідій.   Салат з мідій з яйцями і майонезом дуже легкий і швидко готується.

Нам знадобиться:

— 3 яйця;

— 200 г заморожених мідій;

— 150 г твердого сиру;

— майонез — 2 ст.л .;

— петрушка, листя салату і свіжий огірок для гарніру.

Приготування салату з мідій:

У невелику каструльку наливаємо воду і ставимо її на вогонь. Доводимо воду до кипіння. Яйця ретельно миємо в теплій воді і закладаємо їх у киплячу воду. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

У вас повинно вийде близько склянки тертого сиру.

Мідії дістаємо з морозилки і промиваємо їх під проточною водою. Заливаємо мідії водою і ставимо на вогонь. Трохи подсаливаем воду.

Вони повинні проваритися близько двох хвилин після закипання.

Після закінчення 10 хвилин вимикаємо каструлю з яйцями. Заливаємо їх холодною водою. Це робиться для того, об шкаралупа добре відходила від білка.

Коли яйця охолонуть, чистимо їх і нарізаємо за допомогою яйцерізки.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!